5 problem med en företagslogga gratis

Det verkar som den bästa lösningen. En företagslogga gratis får ni snabbt. Sedan så är det bara att fortsätta med marknadsföringen online och via tryck. Men det finns faktiskt en hel del problem med den här typen av grafisk design. Priset känns fantastiskt, men bara om du inte beaktar det pris ni får betala längre fram…

Om du förstår skillnaden mellan kopierat skräp och kvalitet och vill ha en logotyp som håller länge så ser du värdet av våra logotyppaket från 1495 kronor. Kika här för mer information.

Fido ordnar företagslogga gratis!

Här är 5 problem som kan uppstå med en företagslogga gratis. Var medveten om dessa innan du laddar ner en gratisfil och slänger in den i mejl och på brevpapper.

  1. En företagslogga gratis är inte unik!

Det här är ett mycket stort problem med gratis loggan. Om ni vill ha en företagsidentitet som känns unik så är en gratis logotyp online inte så smart. Ni kommer nämligen att få en fil som kanske går att ändra vad gäller färg och text, men som i övrigt ser ut som mycket annat som finns på nätet. Varför ens surfa ut och leta efter gratis loggan? Den finns antagligen i Words clip-art-samling!

  1. Den ser inte proffsig ut

Ett problem som många som väljer gratis logga till företaget inser är att det inte ser proffsigt ut. Det märks att det har laddats ner en gratisfil från nätet och det är knappast god reklam. Faktum är att en logotyp som ser riktigt amatörmässig ut kan göra så pass stor skada att det hade varit bättre att låta bli.

  1. Filen kanske inte fungerar för allt

Filen som var gratis ser bra ut på datorn och även på er Facebook-sida. Men när ni vill ha med loggan på en t-shirt så blir det hela märkligt. Tryckeriet kanske inte ens går med på att trycka loggan med den fil som ni har och de ber om att få en vektoriserad logga. Då vänder ni er till oss och så inser ni att det hade varit smartare att få loggan med rätt design från start.

  1. Ni står inte ut i mängden

Tanken med en professionell logga är ju att ni ska ha en symbol som gör att ni står ut och märks. Det betyder inte att den måste vara konstig på något vis. Många gånger så handlar det helt enkelt om att skapa företagslogga som ser riktigt bra ut. Den märks och folk kanske till och med frågar om den för att det ser så bra ut.

  1. Lagliga problem

Det kan finnas lagliga problem med gratis logga eftersom den är en kopia av en existerande fil som finns online. Om loggan ni använder är upphovskyddad så kan det bli en dyr affär. Mycket dyrare än att beställa en egen unik företagslogga från start!

Innan du beställer en företagslogga till ett vettigt pris så finns det lite saker att tänka på. Du kan läsa mer om detta här.

företagslogga gratis

En gratis företagslogotyp kan ge huvudvärk!