Ska du skapa logotyp gratis? Farorna med företagslogga gratis!

Att skapa logotyp gratis låter jättebra och det är klart att du kan få fatt i en företagslogga gratis online utan att veta så mycket om grafisk design. Men innan du surfar vidare för att ladda ner en fil med en gratis logo som du tycker ser snygg ut så måste du läsa detta. Logotypen som inte kostar något kan bli kostsam för dig. Inte bara för att den kan vara en kopia rakt av…

Mycket bättre att låta oss hjälpa dig med en riktigt proffsig logotyp, se här!

En företagslogga gratis kan bli dyr!

När du erbjuds att skapa logga gratis online så ska du veta att det nästan alltid rör sig om en mall som återanvänds. Det betyder att samma symbol används som logo av flera företag. Okej, tänker du, det blir inte unikt men det är i varje fall gratis!

Problem kan uppstå då du väljer en gratis logo som är upphovsrättsskyddad. Det står inte på hemsidan som du fiskar den från men om du upptäcks så kan det bli en rättslig tvist. Då kan den där gratis loggan komma att kosta bra mycket mer än vad en professionell unik logotyp från oss kommer att kosta dig!

företagslogga gratis

En kopierad företagslogga är garanterad huvudvärk!

Fler problem med gratis logotypen som du ska vara medveten om är:

  • En logotyp som är gratis är väldigt sällan en vektorfil. Du kan inte använda den för trycksaker. Även om den vektoriseras så kvarstår problemet med upphovsrätt. Det innebär att du kanske inte får hjälpen med att vektorisera av en seriös grafiker. En professionell designer vill sällan ta i olagligt material.
  • När en logga tas fram av en generator online så bygger den på clipart. Den här cliparten ser du ofta i program som Word. Den är inte unik och kommer därmed att ge en företagslogga gratis som verkligen inte känns personlig eller genomtänkt.
  • När du inte vet om loggan är unik eller inte, och om det finns risker för stämning, så blir det besvärligt att forma reklamkampanjer och annat material som kommer att synas i tryck och online.

Få istället en logotyp som ger alla fördelar!

En professionell och snygg logga är inte dyr. Det är inte en gratis logotyp men det kommer du att vara glad för då du inser alla fördelarna med att betala för design som ger så mycket mer. När du beställer en logga från oss så får du:

  • Form och design som är 100 % unik. Du är den enda i världen med just denna logga!
  • Du kan påverka designen med önskemål om färg, form, stil och mer. Det blir en skräddarsydd logo som kommer att passa din verksamhet perfekt. Mycket bättre än att skapa logotyp gratis!
  • Logotypen blir en investering på så sätt att den fungerar som god marknadsföring för ditt företag. Du förmedlar rätt budskap och hjälper potentiella kunder att komma ihåg din verksamhet och hitta den.

Strunta i en företagslogga gratis! Den är slöseri med tid och kommer inte att ge de fördelar som du är ute efter. Kontakta oss idag och få snabbt en offert på en snygg logotyp som du kan använda i alla sammanhang, lagligt och med stolthet!

skapa logga gratis