FAQ

När och hur blir min logotyp färdig?

Så snart du valt den önskade logotypen och vi mottagit din betalning (eller kvitto på betalning) så skickas en länk till din e-post där du kan ladda ner alla dina logotypfiler.

Vilka filformat kan jag få?

Logotypen kommer i följande format:
  • PNG Högupplöst fil, Portable Network Graphics (PNG) filformat används för visning av bilder på Internet. Komprimerat format med bibehållen kvalitet. Du kan också kopiera in detta filformat i t.ex. Word där du kan ändra storlek på bilden samt skriva ut den på en skrivare.
  • JPG Detta filformat är också komprimerat och kan läsas av nästan alla program. JPG-filer används vanligtvis på hemsidor och i PowerPoint-presentationer då dessa kräver mindre lagringsutrymme än EPS och TIFF-filer. Dessa är dock inte ideella för utskrifter och förlorar bildkvalitet vid förstoring. Denna typ av logo fil används för webbsidor. Samtliga webbläsare kan läsa bilder lagrade i detta format.
  • GIF Dessa används på samma sätt somm JPG-filer men komprimeras ytterligare vilket gör dem idealiska för grafik i färg. På grund av sin höga kompression kan dessa filer inte användas för grafik med gradienter (till exempel fotografier). Denna fil är för webb användning. Du kan använda den här filen på din hemsida och visa den med vilken webbläsare som helst.
  • EPS Förkortningen EPS står för Encapsulated PostScript. PostScript är det universella standarden som används av datorer så väl som skrivare. Detta format kan läsas av nästan alla program, så som Microsoft Word och PowerPoint eller layout program som t.ex. Adobe InDesign och PageMaker med flera. Formatet kan enkelt förstoras eller förminskas utan förlust av bildkvalitet och är ett av det bästa filformat att använda i professionella skrivare för utskrift. Filen kan användas till skrivare, av webb-designers eller i tryckmaskin för logotyptryck. En EPS-fil kan enkelt sparas om till i stort sett vilket annat filformat som helst med hjälp av ett vanligt fotoredigeringsprogram. Det går även att redigera och är fullt skalbart vid t.ex. produktion av banners/broschyrer eller affischer.
  • AI AI står för Adobe Illustrator. AI-filer kan bara öppnas med Adobe Illustrator eller liknande program och kan inte användas av andra design program. Dessa kan enkelt förstoras eller förminskas utan förlust av bildkvalitet. Detta filformat ägnar sig bäst för professionella skrivare/tryck maskiner för en korrekt färgåtergivning på din logotyp. Tryckerier, webb-designers etc. kan använda sig av detta filformat. Detta logo-filformat ägnar sig även bra för storskaliga tryck så som affischer, skyltar, banners och liknande.
  • PSD PSD-filer kan öppnas med Adobe Photoshop eller liknande program som PaintShopPro. Vi kan skicka dig en PSD-fil som kan användas för att justera färgläggning, fonter, text symboler eller liknande som du kan använda till att omorganisera och färglägga ditt företags namn och symbol separat.
  • TIFF TIFF står för Tagged Image File Format. Denna typ av filer är komprimerade, vilket innebär att de har blivit förminskade i filstorlek (på bekostnad av detalj kvalitén i filen). Precis som EPS filer så kan även TIFF filer läsas in av de flesta program. Däremot så förlorar man bildkvalitet vid förstoring av bilden.
Om du skulle behöva ett annat filformat än dessa kan du kontakta oss per mejl med vilket filformat du önskar.

Hur får jag in min logotyp i ett Word-dokument?

Detta kan du enkelt göra med t.ex. en PNG eller JPG fil. Öppna ett nytt word-dokument och gå därefter till: Sätt in> Bild från fil> scrolla sedan ner till Portable Network Graphics (PNG), eller JPG beroende på filtypen i menyn och välj sätt in. Menyerna kan skilja sig något mellan olika versioner av Word. PNG-filen och JPG-filen kan bara förminskas men den borde vara i en tillräcklig upplösning för att duga för utskrift på vanligt papper.

Hur betalar jag för min logotyp när designen är klar?

Du får en faktura på e-post. På fakturan framkommer alla inbetalningsutgifter, dvs. vårt Plusgiro nummer etc. Skickar du oss kvitto på betalning så kan vi skicka dina logotypfiler innan betalningen registrerats hos oss (vilket normalt sett kan ta upp till ett par dagar).

Hur beställer jag extra tjänster och filer etc?

För att beställa specifika filformat eller beställa ändringar av en logotyp så kan du kontakta oss direkt via kontaktformuläret på hemsidan eller ringa oss.

Finns det möjlighet att uppgradera vår nuvarande logotyp?

Självklart, vi har en speciell "Logotyp makeover" tjänst för dig som redan har en logotyp som ni vill piffa upp den. Vi kommer att ge den ett nytt liv! Du ska helst skicka oss den gamla logotypen i EPS eller AI format (vektor format) så ordnar vi det normalt sett inom ett par dagar.

Vad händer om jag vill ha ändringar på den logotyp jag beställt av er?

I våra olika logopaket ingår olika antal ändringar, sk. revisioner. Skulle du vilja ha fler ändringar än vad som ingår i det paketet som du valt så kan du närsomhelst uppgradera ditt logopaket. Är du ute efter ändringar på en redan färdig logotyp så ordnar vi det givetvis också. Maila eller ring oss och berätta vad du vill ha ändrat så hjälper vi dig!

Erbjuder ni rabatter till välgörenhetsorganisationer?

Om ert företag är registrerat och bedriver välgörenhet så är vi öppna för att göra specialavtal i detta syfte. Kontakta oss för närmare diskussion.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Du kan känna dig trygg. Information så som namn, e-post, telefonnummer och annan information knuten till ert företag eller organisation hanteras endast internt hos oss och ges aldrig ut till extern part.

Kan jag varumärkesskydda min logotyp?

Det är möjligt att få din logotyp varumärkesskyddad. Skyddet på din logotyp gäller inte bara bilden/symbolen i sig utan täcker kombinationen av dessa, företagsnamn, färger och layout. Vi hjälper dig gärna gällande detta. Du kan även läsa mer om varumärkesskydd här: www.patentverket.se

Erbjuder ni support även efter köp?

Ja, givetvis. Skicka oss e-post eller ring oss och berätta vad saken gäller så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Hur lång tid tar det att designa en logotyp?

Från att vi mottagit din beställning så har du dina första utkast på logotyp inom en eller ett par dagar! De flesta av våra kunder får en komplett logotyp inom ramen av 5 arbetsdagar, lite beroende på hur snart vi får svar från kunden på eventuella ändringar.

Vad händer om jag inte är nöjd med de första logotyputkasten?

De flesta av våra kunder blir nöjda efter de första logotypförslagen. Men givetvis ingår det alltid revisioner/ändringar som du kan begära i alla våra logotyppaket. Självklart gör vi alltid vårt yttersta för att du ska bli nöjd och går i det flesta fall "den extra milen" inom ramen för det logotyppaket som du beställt.

Vad händer om jag aldrig blir nöjd?

Vi är säkra på att du kommer att bli nöjd! Vi gör allt i vår makt för att alltid ha nöjda kunder. Men väldigt sällan så kan det mot all förmodan ändå inträffa och då är det oftast inte mycket mer vi kan göra. I dessa fall så försöker vi att hitta en lösning som känns bra för båda parter. Läs mer på de olika produkterna som vi har att erbjuda, www.logokompaniet.se/produkter

Vem har upphovsrätten på min logotyp?

Så snart logotypen har färdigställts och vi erhållit full betalning så går upphovsrätten över till dig eller det företag. Du äger alltså därefter hela den juridiska upphovsrätten till logotypen.

Hur använder jag mig av min nya logotyp?

Din logotyp kommer att levereras i ett digitalt filformat. Beroende på vilket logotyp-paket du valt så ingår olika typer av filformat. I de flesta paket ingår filer i alla de format som du behöver för att kunna användas på hemsidor eller i tryck (sk. vektorgrafiska-filer som används av tryckerier).

Erbjuder ni andra typer av grafiska tjänster?

Vi erbjuder alla typer av grafiska tjänster. Allt från stämpelkort till bokomslag, klistermärken etc. Kontakta oss och beskriv dina önskemål så lovar vi dig ett kanonpris!

Vad är en grafisk profil?

En grafisk profil är regler som beskriver hur ett företag eller organisation ska använda logotyp, typsnitt, färger, foton och grafiska element på trycksaker, webb, skyltar med mera – alltså regler för hur man vill presentera sig visuellt.

Följer man reglerna får man en professionell och stringent framtoning som gör att man framstår som mer seriös och trovärdig. Det vi hjälper er med är inte bara att ta fram regler utan omsätta dessa i praktiken. Dvs ta fram logotyp, visitkort, brevpapper och allt annat material ni har behov av.

Hur kan ni ha så billiga logotyper?

Jämfört med sedvanliga grafiska byråer som har dyra kontor och tar timpris för kaffemöten så arbetar vi istället i "molnet". All kommunikation med oss sker via e-post eller telefon och vi kan således erbjuda marknadens mest konkurrenskraftiga priser, utan att vika på kvalitet.

Använder ni färdiga mallar, sk. clip art i era logotyper?

Nej, vi använder aldrig färdiga mallar, vilket tyvärr många andra i branschen gör för försöka matcha våra priser. Samtliga våra logotyper tecknas för hand, streck för streck och du kan vara 100% säker på att din logotyp är helt unik. Så gå inte på den smällen och se dig blind om du hittar en "för billig" designer.