Vilka företagsloggor lägger man märke till?

Det är klart att ni vill ha en företagslogga som märks! Det här är ju en så viktig del av er företagsidentitet och något som förhoppningsvis kommer att etsa sig fast på näthinnan hos varje person som ser er grafiska profil. Det finns loggor som vi inte kan släppa med blicken och som sedan koms ihåg.

När ett företag har en logga med riktigt bra design så kan det leda till att de aldrig kommer att kunna byta ut den. Tänk på företag som Coca Cola och Ikea. Det skulle inte sitta så bra med en helt ny design på deras loggor. Folk hade inte förstått vitsen med det.

Företagsloggor som syns

Det finns vissa grundläggande principer för företagsloggor som märks mer. Nu är det förstås så att vi måste bestämma oss för på vilket sätt vi vill att loggan ska locka på uppmärksamhet. Om den är knasig och kanske rentav stötande på något vis så är det klart att den märks. Men det är ju inte tanken med en vettig logotypdesign.

Några saker som utmärker riktigt bra loggor som märks är:

  • De har ett formspråk som är lätt att ta till sig
  • De är tydliga och har inte för mycket text eller annan information
  • De kombinerar färger på ett sätt som tilltalar ögat
  • De har ofta en känsla av rörelse

När vi ska skapa företagslogga så lägger vi först och främst fokus på företagets grafiska identitet och budskap. Det blir nämligen som bäst då en företagslogga verkligen symboliserar något. Den kan då stärka företaget via reklamkampanjer och de naturliga interaktioner som sker med kunder.

Få en företagslogga som folk kommer att se

För att ni ska få en företagslogga som folk kommer att se så är det viktigt att den från start designas på rätt sätt. Vi är den designbyrå Malmö och andra svenska städer kan lita på vad gäller loggor. Det här är något som vi är experter på och det handlar inte bara om att få grafik av högsta kvalitet.

När vi tar fram en ny design för ert företag så betänker vi många saker. För att er målgrupp ska märka loggan så kan det ju vara så att den faktiskt måste vara gångbar i olika medier. Vi ser till exempel till att ni får en vektoriserad logga så att ni lätt kan använda den för tryck med rätt proportioner.

För att folk ska lägga märke till er företagslogga så måste den fungera på många olika sätt. Det här är något som alltid är fallet med de märken som har loggor som alla känner igen. Loggorna sprids på så många olika sätt och det blir möjligt tack vare rätt typ av grafik och design.

Er företagslogga här!

Det ska vara snyggt

Det här är ju en rätt så subjektiv sak. Vad som är snyggt och vad som inte är det kan diskuteras. Men när det handlar om företagsloggor så finns det helt klart trender och klassiska grepp. Det här är vi högst medvetna om och vi beaktar både dagens behov och framtidens krav då vi skapar en riktigt snygg företagslogga!