Nackdelar och fördelar med företagslogga gratis

Företagslogga gratis låter ju guld och gröna skogar. Men de flesta vet att man inte kan få en handgjord Jaguar då man betalar för en begagnad Skoda. Det går att skapa logga gratis. Kanske kan du själv sitta med ett gratis designprogram och få till något som ser respektabelt ut. Frågan är bara om fördelarna med detta kommer att väga upp mot nackdelarna som du garanterat kan räkna med.

Innan du kontaktar oss för att få hjälp med vektoriserad logga, en helt ny företagsidentitet eller kanske bara en professionell företagslogotyp så kan du se lite närmre på fördelar och nackdelar med att få loggan gratis…

Vi börjar med fördelarna…

Fördelar med företagslogga gratis

Det finns flera saker som är riktigt bra med företagsloggor som inte kostar en krona. Den främsta är förstås att det just inte kommer att kosta något. Gratis känns bra när verksamheten har nog med utgifter. Andra fördelar kan vara:

  • Ni slipper kontakta en designbyrå för att förklara hur ni vill att loggan ska se ut
  • Ni kan ge uppdraget till en anställd som tycks ta alldeles för många kaffepauser
  • Ni får en logotyp som ser ut som det mesta som finns och riskerar därmed inte att sticka ut med något ovanligt
  • Det blir en enda fil som enbart kan användas online så ni slipper trycka upp material med logga som företagspresentationer och reklamartiklar för anställda och kunder
  • Ni behöver inte uppdatera loggan med nya färger eller form då den ändå inte blir snyggare av detta

Om du tycker att några av dessa fördelar knappast kan ses som fördelar så har du också insett att det där med företagslogga gratis faktiskt kan ställa till med en hel del problem. Det kan ju till exempel vara så att personen som förvisso har tid för många kaffepauser alls inte har någon grafisk talang.

Vi ser lite på nackdelarna med att skapa logga gratis…

  • Loggan kommer inte att se unik ut och kan i värsta fall uppfattas som ett skämt
  • Logotypen blir pixlig online och kan inte användas i tryck
  • Informationen på och runt logotypen syns inte ordentligt
  • Ett annat företag har samma logga och stämmer er, det blir dyrare än att skaffa en vettig logga från start!

Nackdelarna utväger fördelarna

Vi vågar konstatera att nackdelarna med företagslogga gratis utväger fördelarna. Om du fortfarande tänker att det säkert kan bli bra med lite gratis clip art och så en uppdaterad version av Word så ska du för all del testa.

Men om du vill spara tid och en hel del frustration så är det mycket smartare att kontakta oss, välja ett prisvärt paket och få det hela ordnat på kort tid. Det blir en riktigt snygg företagslogotyp som du kan känna dig stolt över!