Kan man skapa logotyp i Word?

Ja, det går att skapa logotyp i Word, men frågan är om du verkligen vill göra det. Om du vill skapa gratis logga för att använda den informellt så kanske det här kan bli ett bra val. Det är inte särskilt svårt att använda text och enklare inslag som ringar och clip art för att få till något som ser representativt ut.

Men att skapa företagslogotyp med Word är att ta en stor risk. Resultatet ser sällan proffsigt ut och dessutom så kan du inte vektorisera bild med programmet. Det händer att vi blir kontaktade av folk som har gjort egen logotyp med Word och som nu vill att vi ska vektorisera så att loggan kan tryckas.

Många gånger så får vi börja om från början eftersom det inte bara är formatet som gör det svårt att trycka företagsloggan. Den måste designas med rätt design från start för att det hela ska se bra ut i olika sammanhang.

Med Word kan de flesta skapa en logga…

En vektoriserad logga är viktig

I och med att du inte får en vektoriserad logga med Word så faller konceptet rätt så platt om det finns seriösa planer med en väl genomtänkt företagsidentitet och lyckad marketing. När vi tar fram en logotyp till företaget så ser vi alltid till att den kan användas i olika format som till exempel:

  • Online
  • I email
  • På hemsidor
  • I tryck
  • I svartvitt
  • I olika färger

För att det här ska bli möjligt så skickar vi med alla filer som behövs för att sedan använda loggan på rätt sätt. Det här är inte möjligt då du försöker skapa logotyp i Word. Inte utan att blanda in ett annat program och då kan man ju undra varför du överhuvudtaget ska använda dig av Word som är så pass begränsat för grafisk design.

En designbyrå i Malmö och resten av Sverige som kan hjälpa till

Nu kanske du har använt Word för att skissa lite och det är klart att det är roligt med idéer och uppslag. Oavsett om du behöver en designbyrå Malmö har eller om du befinner dig i Kiruna så kan vi hjälpa till. Du kan dela din fil med oss och tala om hur du tänker omkring företagsloggan.

Vi använder oss av professionella program som är till för design av logotyper. Word lämnar vi åt textbehandling! Med lång erfarenhet av att ta fram unik design för olika företag så kan vi jobba snabbt och effektivt.

Om det är viktigt med en unik logga

Om det är viktigt med en unik logotyp så ska du inte skapa logotyp i Word. Det blir sällan unikt eftersom samma former och clip används flitigt av så många. Kontakta istället oss för att få hjälp med en företagslogo som ger er det stöd som ni har behov av!

Vi svarar gärna på frågor och kan visa fina exempel på logotyper som vi har tagit fram för olika branscher. Hör av dig idag så kommer vi igång med en riktigt fin logotyp till din verksamhet!