Hur kan man vektorisera bild för en logga?

Om ni har en bild som ni ofta använder i olika sammanhang för att presentera företaget så kanske ni har insett att den inte alltid fungerar som den ska. Det är inte svårt att vektorisera bild för att få en bra logotyp. Men vi ger rådet att kontakta oss för att få hjälp med att vektorisera logga. Detta kommer att spara tid och ger er filerna som ni behöver för den fortsatta marknadsföringen.

Kreativ logga med inte kreativ vektorisering!

Så kan du vektorisera en bild

Det finns flera vägar att gå för den som behöver vektorisera bild. Det här är inte alls svårt men resultatet kommer att påverkas av den teknik du använder. Du kan till exempel konvertera en pixel-bild direkt online gratis. Det finns verktyg som gör detta direkt via din webbläsare.

Nu finns det förstås en anledning till att grafiska proffs inte gör på detta sätt. En av de vanligaste metoderna för att förvandla en pixel-bild till vektoriserad är att använda programmet Illustrator från Adobe.

Det här är ett program som kan hantera både pixlar och vektoriserad grafik. Men det här är också ett program som kräver lite mer kunskap och då rör det sig inte att få en vektoriserad logga gratis.

En bild som går att använda

Det finns god anledning till att vända sig till oss för att få hjälp med en logga som ska vektoriseras. Du får då de filer som krävs, för det mesta .eps och .pdf. Därmed så blir det sedan hur enkelt som helst att skicka iväg filerna för tryckuppdrag.

När filen är vektoriserad så går den att använda fritt. Loggan eller bilden kommer inte att bli konstig. Den håller fortsatt rätt proportioner och det är ju mycket viktigt för att er grafiska identitet ska förbli intakt.

Tryckeriet säger att de kan göra detta

Det finns tryckerier som klarar av att vektorisera bild på ett bra sätt. Men det här kan du inte räkna med. Om tryckeriet har sagt att de kan ordna med loggan så kanske de menar att de kommer att använda en gratistjänst online. Då är det inte säkert att det blir så mycket bättre än om du själv hade gjort jobbet.

Om tryckeriet säger att de kan vektorisera den grafik som du vill trycka så ska du ta reda på hur de gör detta. Om det är så att det finns en grafiker på plats som verkligen kan ta sig an den här typen av uppdrag så kan det fungera.

Men se också på vad det här kommer att kosta. Ibland så får du betala mer då uppgiften betyder att tryckeriet måste syssla med sådant som de normalt sett inte gör. Då kan det vara smartare att få filen redo från proffs som oss som tar mindre för det.

En vektoriserad logga på nolltid

När du hör av dig till oss för att få din logga vektoriserad så går det fort. I och med att vi är experter på detta och använder de allra bästa verktygen så kan du förvänta dig ett bra jobb som mycket snabbt är avklarat.