Viktigt att tänka på då du ska köpa logga

Det kostar inte mycket att köpa logga men det här är ett köp som kräver lite mer eftertanke. Logotypen ska ju hänga med och då gäller det att den har en design som ni kommer att trivas med så länge som krävs. Här är några saker du bör tänka på då det blir dags att köpa logotyp. Detta oavsett om du väljer att köpa direkt från oss online eller om du kanske själv försöker dig på att skapa företagslogga.

Köpa logga med hög kvalitet

En logotyp är en del av ert ansikte utåt. Den kan ni inte tumma på. Om loggan ser lite slarvig ut eller inte alls känns intressant så är den i bästa fall överflödig. I värsta fall så kan en usel logga leda till att potentiella kunder drar sig för att kontakta er då ni inte framstår som seriösa.

Hög kvalitet handlar om flera saker. Dels så är det förstås så att ni måste få en design på loggan som känns attraktiv. Den ska passa in med er företagsidentitet både vad gäller form och färger. Dels så är det också så att ni måste få filer som ger goda resultat.

Om ni till exempel bara får pixelgrafik så kan det bli svårt att trycka loggan på ett tillfredställande sätt. Hög kvalitet innebär att logotypen ska kunna användas i olika sammanhang med samma fina resultat.

En enkel logga eller dags för ny grafisk profil…

Ibland så kan behovet av företagslogga leda till insikten om att det faktiskt behövs en ny grafisk profil och manual. Om det inte finns en professionell grafisk profil som anger viktiga saker som typsnitt ni använder och färger på reklammaterial så är det hög tid att ta hand om detta.

Vi kan alltid hjälpa till med en enkel logotyp som är snygg och fungerar bra som den är. Vi ställer inga krav om att ni måste skapa en komplett grafisk profil för att kunna beställa en logga. Men det är verkligen inte så dumt att se över det grafiska.

När ni har en riktigt bra grafisk profil så kan logotypen användas på ett kraftfullare sätt. Dessutom så får ni nya verktyg som gör det lättare att hålla ihop marknadsföringen rent grafisk. Alla som jobbar på företaget får lära sig att använda den grafiska manual som vi kan skapa och då blir det ordning och reda!

En logotyp som känns rätt

Något som kan vara svårt att sätta fingret på är känslan. Men vi märker gång på gång hur våra kunder upplever att de lyckas köpa logga från oss som känns rätt. Det här beror antagligen på att vi jobbar en hel del med det budskap som logotypen sänder. Det här handlar om små subtila signaler som man inte tänker på om man inte är proffs på design och grafik.

Kom ihåg att er logga ska kännas rätt. Det kommer den antagligen också att göra när ni väljer att köpa logotyp från proffs som vet hur man ska tänka och jobba för att nå detta resultat.