Hur ska en företagslogo se ut?

En företagslogo ska vara unik! Det är så den ska se ut. Men hur ser unikt ut? Det är svårare att svara på. Men som tur är så har vi god erfarenhet av att ta fram nya koncept och skapa företagslogga som passar er företagsidentitet perfekt samtidigt som den är unik.

Du kan alltid kontakta oss för att få hjälp med en företagslogo som ser ut precis som den ska. Varje logga vi skapar är skräddarsydd till de behov som finns. Här är några saker att betänka vad gäller design och stil på en riktigt bra logotyp.

En företagslogo ska kännas igen

Det här är en väldigt viktig punkt. När en företagslogo har rätt look så kommer den att kännas igen. Det ska räcka med att se loggan en gång i samband med en presentation av ert företag, produkt eller tjänst. Nästa gång loggan syns igen så måste sambandet mellan bilden och ert företag göras. Då är det en bra logotyp för ert företag!

Loggan ska göra intryck

Det är verkligen bra om företaglogotypen gör ett intryck. Kanske är den lite extra intressant och man vill se närmre på den. Kanske finns det en liten text som bara måste läsas. Många olika saker kan bidra till effekten som gör att logotypen märks och får personer att tänka till.

Logotypen måste beskriva er verksamhet

Hur beskriver man ert företag utan ord? Det är klart att företagsloggor kan ha med ord. Men när de är riktigt bra så behöver man inte lägga till text för att förklara vad det handlar om. Saker som färg och form kan ge den känsla som ni vill förmedla. Det betyder att folk som ser loggan helt undermedvetet genast förstår vad ni sysslar med. Det är ju hur spännande som helst och precis vad ni vill få till med utvecklingen av er företagsidentitet via grafik.

Loggor ska hålla länge

Logotypen ska vara fin nu och nästa år. Den bör hålla ännu längre än så. Helst ska ni kunna ha samma företagslogo så länge som företaget förblir verksamt. Det kan röra sig om flera årtionden, kanske flera hundra år! Visst kan det bli så att ni uppdaterar designen med ny färg och kanske nytt typsnitt. Men originaldesignen ska klara tidens tand.

Ni måste tycka om företagsloggan!

Det här får vi inte glömma bort! Det är klart att ni måste tycka om den företagslogo som ni får. Det är ju när ni känner att grafiken är snygg och kul att använda som marknadsföringen kan få verklig fart. Ni är stolta över att få in er logga i olika sammanhang då den är så snygg. Det här är viktigt.

Kontakta oss idag för att få förslag på en smart företagslogo till er verksamhet. Det här blir början på en grafisk resa som ni kommer att dra stor nytta av!