Det sparar du på att skapa logga gratis

Det kan verka lockande att skapa logga gratis men frågan är om det här är bästa valet för er verksamhet. Det finns alltid eldsjälar som tänker att de minsann kan klura ut ett enkelt designprogram och göra något fint med företagsnamnet.

En fin företagslogga kan ju vara namnet på företaget i en ring med en liten stjärna, och det kan du ju ta hand om med Word eller ett gratis grafikprogram. Fast du ska veta att det där med fint är relativt. Risken finns att folk kommer att tala om sanningen och då kan det kännas lite surt att du inte vände dig till oss från start.

Vi har smarta startpaket för logotyp. De är gjorda för att ge billiga logotyper som är professionella. Logotyper som går att använda i alla medier och som håller idag och imorgon.

Du sparar pengar just nu på att skapa logga gratis. Men om du istället väljer en logotyp som faktiskt kan göra skillnad och vara en dragningskraft för nya kunder så finns det mer att tjäna på detta. Låt oss se lite närmre på vad det är du sparar på då du väljer en företagslogga gratis…

Inga pengar på design

Med gratis grafikprogram och clip art som vem som helst får använda så behöver du inte betala för design. Du behöver inte betala för licenser för professionella grafikprogram eller för den tid som en designer behöver för att ta fram något unikt.

Med tanke på att vi har logotyppaket från 1495 kronor så kan den här besparingen inte ses som särskilt stor. Särskilt inte om den kommer att kosta missade tillfällen till marknadsföring. Det är nämligen så att loggor som till exempel görs med Word inte kan tryckas utan att först genomgå vektorisering.

Skapa logga gratis och märks inte

I och med att en företagslogga som är gratis antagligen inte kommer att ha unik design så kommer den inte att märkas. Ni kommer alltså inte att synas med logotypen. Är det bra? Nej, men ni sparar den tid och kraft som det kan ta att svara på frågor och att kommunicera med potentiella kunder som lägger märke till er marknadsföring.

Ni slipper tänka till

Det är ganska vanligt att den som vill skapa företagslogga gratis inte har tänkt igenom det där med en grafisk manual. Om du kan göra egen logga så kan du fortsatt undvika att fundera på hur er företagsidentitet påverkas av denna.

Finns det egentligen någon fördel med företagslogga gratis?

Det skulle vi inte säga. Om du är en hejare på grafiska program så kan det förstås bli bra. Men vi gissar att din passion ligger någon annanstans. Då kommer du inte att spara mer än pengarna som vår professionella logotypsdesign kostar.

Faktum är att vi med säkerhet kan säga att en amatörmässig logotyp kan komma att kosta mer än vad den sparar. Både på kort sikt och i det långa loppet!

Hör av dig idag så kan vi skapa företagslogga på rätt sätt från start!