Hur viktig är en bra Företagslogga?

För ett företag är en bra logga av stor vikt. En företagslogga hjälper till med branding och marknadsföring. Den blir ett ansikte utåt och hjälper företaget att inte bli borttappad i mängden.

BP företagslogga historia

BP företagslogga historia

Detta har gjort att stora världsledande företag ofta har lagt ned stora mängder resurser både i form av tid och pengar för att hitta en logga som resonerar bland deras kunder. Ett exempel är Brittiska petroleumjätten BP vars nuvarande logga introducerades kring millennieskiftet och sägs ha kostat över 200 miljoner USD.

När du tänker på några av de mest kända varumärkena i världen, jättar inom sin bransch som McDonalds, Coca Cola, Apple eller H&M så är nog deras ikoniska loggor en av de första sakerna du kommer att tänka på. En logga som utan att vara skrikig ändå lyckas fastna i kundernas sinnen är något som alla företag strävar efter. Loggan blir mer en bara en en snygg design. Den blir själva symbolen för ett hela varumärket och de känslor som förknippas med det.

Förutsatt att verksamheten är framgångsrik kan loggan bli en stor tillgång. Den hjälper till att etablera företagets identitet. Loggan blir en grundpelare att bygga runt i övrig visuell kommunikation som marknadsföringsmaterial och reklam. Den ska fungera som en liten logga i pressreleaser och e-mails men även i storformat på reklampelare, skyltfönster och dylikt.

En väl designad logga har förmågan att åldras och mogna tillsammans med företaget. Den kan följa moderna designtrender men ska ändå lätt gå att modifiera och modernisera allt eftersom trender kommer och går och loggans stil behöver uppdateras. Några av exemplena ovan samt många andra liknande storföretag kan tjäna som goda exempel på detta. Deras företagsloggor har ofta använts i decennier med endast små ansiktslyftningar då och då.

Allt detta gör att även ett mindre företag bör lägga en stor mängd eftertanke innan man väljer en företagslogga. En bra logga garanterar inte företaget framgång men en stilren, mångsidig och minnesvärd logga kan i det långa loppet skapa stort värde för företaget och bli en följeslagare i dess resa.

Microsofts Logga har använts sedan starten med ett antal moderniseringar

Prisvärda paket för företagsloggor

De flesta mindre företag har inte en egen avdelning eller anställd som besitter den kompetens inom grafisk design som krävs för att designa en företagslogga. Därför väljer många att anlita ett företag för grafisk design. På Logokompaniet erbjuder vi erbjuder vi flera olika paket lämpliga för både små och större företag. Köp ett av våra färdig paket på våran hemsida eller hör av dig till oss med frågor. Vi hjälper er hitta en logga som kan representera ert varumärke idag och långt in i framtiden. Jämför våra logotyppaket och beställ här: Logotyp med unik design