Vad är en företagslogo?

Efter många veckor, kanske månaders, planering för den nya verksamheten kommer ni igång. Kommer ni att lägga lika mycket tid på er företagslogo? Antagligen inte. Och det är bara bra om det här innebär att proffs får jobba med att ta fram designen. Om ni vänder er till oss går det snabbt så att ni slipper förseningar!

Kontakta oss idag för att få en riktigt snygg logga för företaget!

Er visuella presentation

Vi skulle kunna säga att er företagslogo är er visuella presentation. Den fungerar som en identifierande faktor för er verksamhet. Med tiden kommer kunder och blivande kunder att börja känna igen kommunikation från er baserat på den här bilden.

Med detta sagt borde det vara självklart att en riktigt bra företagslogga erbjuder enkel identifiering. Det ska gå blixtsnabbt att uppfatta att det handlar om er och att förstå vad ni sysslar med. Loggan ger också viktiga signaler om värderingar och särskilda egenskaper som ert företag kan erbjuda.

Tre huvudsakliga typer av företagsloggor

Det finns lite olika varianter av företagslogotyper. Men det går att prata om tre huvudsakliga som blir aktuella när en ny logga ska tas fram eller en äldre ska fräschas upp.

Typsnittsloggorna – Det här är företagslogotyper som bygger på företagets namn. Typsnitt väljs noga med tanke på att namnet ska stå ut och signalera värderingar och mer enbart med texten.

Illustrerade loggor – En skottkärra vid namnet på trädgårdsmästaren eller en sko för skobutiken. Illustrerade loggor har bilder som visar vad företaget sysslar med.

Abstrakta symboler – Det här kan vara ett spännande grepp men en abstrakt symbol är inte alltid helt lätt att jobba med. Det är inte säkert att ni lyckas på samma sätt som företag som Nike med en svepande symbol eller något som på annat vis ska beskriva huvudingrediensen i er verksamhet.

Med tanke på loggans färg

När en företagslogo ska skapas måste hänsyn tas till färgvalet. Kanske finns det redan nu regler för vilka färger ni använder i reklam och annan kommunikation. Men det är inte ovanligt att man behöver använda sig av olika färger beroende på forum.

Det kan vara så att ni vill ha en viss färg för presentationer som är digitala och en helt annan för fax och annat som riskerar att vara i svart vitt. När du vänder dig till oss för att få företagslogotypen designad tar vi oss tid till att se på denna viktiga aspekt så att det blir rätt från start.

Vilken färg ska er företagslogo ha?

En företagslogga är för kunderna!

Det här är visdomsord som vi inte får glömma bort. Er företagslogo är för era kunder, inte för dig! Din personliga stil och smak kan vara utmärkt men det är inte säkert att den speglar det som kommer att fungera bäst i kommunikationen med kunder. Här kan du få mycket goda råd från oss som har lång erfarenhet av att ta fram logotyper med tanke på målgrupp och vad som fungerar både på kort och på lång sikt.