Tio klassiska handskrivna logotyper

Här följer ett urval av kända varumärken som använder handskrivna logotyper

 

1. Davidoff 

Logotyp designer: Zino Davidoff 1968-1969

Zino Davidoff föddes den 11 Mars 1906 i Kiev och dog 1994, vid en ålder av 87 år.

Davidoff var cigarrleverantör och varenda cigarr från företaget bar Zinos signatur.

 

 

 

2. Ford 

Logotyp designer: Childe Harold Willis, år 1909

Fords chefsingenjör och designer, Childe Harold Wills, tillskrivs äran av att ha utvecklat Fords typsnitt år 1909. Den ovala bakgrunden lades till år 1912 och logotyp designen är i stort sett orörd sedan 1928. Designbyrån The Partners var ansvariga för den senaste uppdateringen av Fords identitet.

 

 

3. Harrods

Logotyp designer: Minale Tattersfield 1967, reviderad 1984
Ny-designen från 1984 innehöll ”Knightsbridge” i logotypen, vilket är Harrods London-adress.

harrods-logo

 

 

4. Cartier

Logotyp designer: okänd, gjord innan 1888

Cartier grundades i Paris år 1847 av Louis Francois Cartier när han tog över verksamheten från sin tidigare chef. Idag finns namnet Cartier på ett stort antal prestigefyllda produkter, från klockor och smycken till lädervaror och parfymer.

 

5. Paul Smith

Paul Smiths logotyp motiv designades av Zena, en av Pauls vänner. Handskrivna varumärken behöver inte vara äkta signaturer. Paul Smith är en integrerad del av sitt företag, han är både designer och styrelseordförande, samt kontinuerligt involverad i alla aspekter av verksamheten.

 

 

 

6. Olive 

Logotyp designer: Liquid Agency, ca 2005

Olive tillverkar ljudutrustning, företaget är baserat i USA.

 

 

 

7. Disney

Den nuvarande versionen är en utvecklad stiliserad version av grundarens signatur och identifierar idag ett medieimperium värt över 25 miljarder dollar i årlig omsättning.

 

 

 

8. Kelloggs 

Logotyp designer: Will Keith Kellogg år 1906

En av världens mest kända varumärken är Kellogg logotypen och den är ett klassiskt exempel på hur användningen av grundarens signatur fungerar som en garanti för äkthet.

 

kelloggs logo

 

9. Boots 

Logotyp designer: Jesse Boot 1883.

The Boots Company PLC, även känt som Boots och finansiellt marknadsfört som Boots apotek, är den dominerande apotekskedjan i Storbritannien, med försäljning på de flesta platser i landet. Under de senaste åren har de expanderat sin verksamhet från traditionella apotek till fototjänster, optik och vissa hushållsprodukter.

 

 

10. Stussy 

Logotyp designer: Shawn Stussy år 1980

Stussy är ett klädmärke med ”streetkläder” i USA. Shawn Stussy utformade och signerade redan surfbrädor på Laguna Beach i Kalifornien när han började sälja t-tröjor under egen signatur.