Svenska loggor som är världsberömda

Det är inte förvånande att det är loggorna för våra kändaste exporter som känns igen mest utomlands. Idag är många av de klassiska svenska industrierna sålda till andra länder men de anses fortfarande ha en svensk koppling då produkterna ändå föddes i vårt land.

Vi kan skapa en ny klassisk logga åt er. Kontakta oss här så kan vi prata mer om en lämplig företagslogotyp.

Låt oss se lite närmre på svenska loggor som är världsberömda och vad de står för…

Volvo

Villa, Volvo och vovve är inte bara ett svenskt begrepp. Volvobilarna rullar i många olika länder och de ses fortsatt som mycket svenska. Logotypen är intressant. Den består av namnet som omges av symbolen för mannen. Cirkeln med pilen som pekar uppåt har sitt ursprung i det gamla Rom. Den står som symbol för guden Mars.

Fast Volvos logga ska inte föreställa den här symbolen. Tanken är istället att namnet på företaget omges av den gamla kemiska symbolen för järn. Man tänkte sig nämligen att järnsymbolen skulle visa hur starka fordonen är.

Absolut vodka

Den svenska vodkan är också världskänd och därmed också loggan. Namnet Absolut Vodka i blått med en liten text mellan de två orden tillhör de kändaste svenska loggor som finns. Men det är inte alla som är medvetna om vad som står mellan orden, vet du?

Det står Country of Sweden så alla som köper en flaska och läser det finstilta mellan de två blå orden blir medvetna om vad vodkan kommer ifrån. Det här är en logotyp som används i flera olika färger på ett mycket stilfullt sätt. Det finns också varianter där man har plockat bort den lilla texten om Sweden som på Rasberry varianten där det bara står Absolut Rasberry.

Husqvarna

Det svenska företagets maskiner är eftertraktade världen över. Därmed har deras logga också blivit världsberömd. Den har ett H med en slags krona över sig. Men symbolen föreställer inte en kungakrona. Den ska istället referera till företagets historia inom vapensmide. Logotypen har utvecklats och den allra senaste versionen ska symbolisera att man blickar framåt. På produkter som gräsklippare syns Husqvarnas logga med kronan över ett H ofta mitt på huven. Den går inte att missa!

IKEA

Möbelföretaget känns igen vart du än reser. Varje IKEA-butik har samma upplägg och säljer samma produkter. Det spelar ingen roll vilket språk som gäller i landet. Ektorp-sofforna heter fortsatt Ektorp! IKEA tillhör svenska loggor som är otroligt kända. Deras logga anspelar en hel del på den svenska flaggan. Man använder samma färgkombination och låter den blå texten ligga på en gul cirkel som omges av en flaggformad blå platta. Det här är också något som kritiseras av de som menar att IKEA inte alls har rätten att rida