Skapa logo gratis – Fördelar och nackdelar

Tid är pengar och pengar är tid. Och du måste fråga dig om du ska spara pengar på att lägga din tid på att göra jobbet som ett proffs annars hade tagit betalt för. Det finns saker som du aldrig hade drömt om att göra själv. Men att skapa logo gratis kanske känns som fullt möjligt för att du inte riktigt förstår hur stor skillnad en professionell logotyp kan göra.

Vi kan hjälpa dig med en fantastisk logo till ett fördelaktigt pris. Kontakta oss här idag för mer information!

Innan du bestämmer dig för att använda en gratis logga som du laddar ner online eller för att betala för jobbet är det klokt att se lite närmre på fördelar och nackdelar. Vi har lång erfarenhet av att designa och uppdatera logotyper och vet precis vilka fallgropar en gratis logotyp kan fälla dig i…

Fördelar med att skapa logo gratis

Men låt oss börja med det som kan vara positivt med att skapa logo gratis. Om du kan använda dig av en bild som finns i ditt ordbehandlingsprogram och helt enkelt sätta ihop den med text har du ju en logga på nolltid. Kanske är du klar på under en timmes tid med din logotyp!

Att spara tid är kanon och så känner du att det är skönt att slippa diskutera loggans form och färg med någon annan. Det kan också upplevas som en lättnad. Du betalar inget för loggan och får en symbol som du tycker passar bra på företagets material. Jättebra, eller…

Nackdelar med att skapa logo gratis

Listan med nackdelar med gratis logga är mycket längre än listan med fördelar. Förutom att du slipper betala och kan bli klar på nolltid finns det inte fördelar med gratisbygget. Tvärtom kan du råka ut för:

  • Anklagelse för plagiat då du utan att vara medveten om det har kopierat ett annat företags logga.
  • Dåligt rykte då folk som ser din logga tror att ditt företag inte är seriöst för att den ser så konstig ut.
  • Problem med att använda loggan för tryck eller digitalt då den inte har rätt format för detta.

Det finns en god anledning till att det tar tid och utbildning för att bli bra på grafisk design. Om du tror att du kan skapa logo gratis och få samma resultat som en grafiker bör du tänka om. Du försöker ju till exempel inte laga dina tänder själv för att spara pengar.

Gratis är inte alltid samma sak som bra!

Kreativitet och egna idéer är bra!

Men nu behöver du inte känna att du inte kan ta del i designandet av en logga för att du inte är utbildad grafiskt och inte har gjort detta förr. Faktum är att gratisprogrammen för loggor och clip art kan vara en bra källa då du vill skapa en skiss och visa hur du tänker dig företagslogotypen.

Om du redan nu vet ungefär hur loggan ska se ut är det klart att det blir lättare för oss att komma med relevanta förslag som ligger nära din tanke. Det är något som kan spara tid och tid är ju som sagt pengar!