Roliga loggor på grund av misstag

Ibland blir det roligt för att den som designar en logga inte ser helheten. Det som inte alls var tänkt som något konstigt eller oanständigt ser helt galet ut när det väl slås upp på en stor skylt. Det finns en massa roliga loggor som är roliga för att de helt enkelt ser knasiga ut. Det här lär oss att det är viktigt att se logotypen på långt håll några gånger innan den stämplas som färdig.

Kontakta oss gärna här om du vill få hjälp med att skapa en logga eller fräscha upp en som redan finns. Vi kan också vara roliga men bara när du vill det!

Halka inte omedvetet på bananskal med er logga!

Exempel på vad som leder till roliga loggor

Humor tycks vara en universell sak och vi människor skrattar åt det som ligger och nära hjärtat. En sådan sak är fysisk intimitet och när en logga tycks anspela på intima situationer blir vi fulla i skratt. Det här blir roliga loggor som sprids som löpeld på sociala medier.

Men hur kan en helt vanlig symbol med text eller två figurer bli så bisarr? Det här är ofta något som händer då man förlänger vissa delar av designen. En stav som ska förställa antennen mitt på en parabol placeras mitt på maskoten som också är parabol. Plötsligt blir den där antennen något helt annat.

Två figurer placerar mitt emot varandra och ska visa att man hjälps åt. Händer eller ben kopplas ihop för att visa enigheten. Men det hela blir lite märkligt när det inte blir så tydligt vad det är som är ihopkopplat. Ett K skapat med två figurer som står lutade mot varandra. Vår fantasi skenar iväg och vi ser något helt annat.

Ord och bokstäver som skapar skämt

Det står exchange på skylten. Men det har också placerats två dollartecken vid varje sida om ordet exchange. Då blir det sexchange och istället för pengaväxling undrar vi om det rör sig om en klinik som hjälper personer som inte trivs i sina kroppar.

Ett företag som tillverkar papper och som heter Iocum gjorde en gång en logga där de bytte o mot ett hjärta. Då blev det I love cum vilket betyder något helt annat än pappersrullar. Det blev väldigt kul och loggan sällade sig till roliga loggor som sprids världen över.

En massageterapeut i ett engelsktalande land satte upp en skylt med orden Massage Therapist. Men det blev av misstag ett hack efter The i Therapist (The rapist). Budskapet blev ett helt annat än hälsosam massageterapi!

Är det verkligen misstag?

Nu kan vi förstås undra om de roliga loggor som sprids via nätet verkligen är misstag. De blir ju så populära att man kan tänka sig att vissa helt enkelt vill skapa missförstånd för att synas mer. Fast att medvetet försöka skapa ett skämt är inte något som med säkerhet kommer att lyckas. Det kan verka forcerat och då kan det ju få motsatt effekt