Hur får man fram snygga loggor?

En logga ska representera ditt företag på ett bra sätt. Och du tänker antagligen att det ska vara en snygg logga. Snygga loggor är trevliga att se på och de blir en tillgång var de än är med. Men vad är egentligen snygga loggor och vem bestämmer vad som är vackert?

target=”_blank” rel=”noreferrer noopener” aria-label=” (öppnas i en ny flik)”>Kontakta oss gärna här för att få veta mer om hur vi kan garantera att det blir en snygg logga!

Snygga loggor för er målgrupp

Nyckeln till snygga loggor ligger i att förstå sin målgrupp. Det är också därför som vi är så noga med att alltid undersöka vad ni gör och vem ni vänder er till. Det är nämligen så att olika målgrupper har olika syn på vad som är snyggt och attraktivt.

Idag är det känt att det finns färger som bebisar tycker särskilt mycket om. När du tänker tillbaka på ditt liv inser du att du också har haft lite olika favoriter i olika åldrar. Beroende på vår ålder och våra intressen har vi lite olika syn på vilka färger som är finast. Det är på samma sätt med former och uttryck.

Det är viktigt med koll på målgrupp!

Det här är väldigt viktigt att förstå när vi vill ta fram snygga loggor. Vi måste ju förstå vad det är som stimulerar målgruppen på rätt sätt. Men här har vi också en nyckel till lyckad design som kan vara lite svår att ta till sig.

Det är inte nödvändigtvis loggan som du tycker är finast som kommer att vara bäst val. Om du är modig inser du detta och går på formen, färgen och stilen som vi rekommenderar!

Loggan måste synas ordentligt

Men för att det ska bli snygga loggor måste det ju vara tal om synliga logotyper. Att försöka teckna fram något som är vackert med en massa spännande detaljer blir sällan bra. Det är snarare en fördel att hålla det hela så enkelt som bara möjligt.

När logotypen är enkel att ta till sig kan den också upplevas som snygg. Det är ganska vanligt att vi upplever stilrena och klassiska logotyper som snygga. De rör inte till det i huvudet och talar på ett elegant sätt om vad det handlar om.

Snyggt i alla sammanhang

Låt oss också komma ihåg att er företagslogotyp ska vara fin att se på oavsett var den används. Om det inte blir professionell design och loggan till exempel blir pixlig då den förstoras kommer den inte att tillhöra kategorin snygga loggor!

De gäller att samma logga ska kunna användas i tryck, på mindre papper och stora banderoller. Den ska också se fin ut online i sociala medier och i annan kommunikation från er. Logotypen bör också kunna ingå i rörligt material som presentationer och film.

Snygga loggor är vår specialitet. Hör gärna av dig till oss idag för att få veta mer om hur vi kan förvandla loggan du redan har eller göra en helt ny till ett rimligt pris.

Här får du tips för hur du kan hitta din målgrupp