Företags logo – 3 steg till rätt design

En företags logo är bilden av er verksamhet. Den här bilden kommer att användas i många olika sammanhang. Det ställer rätt så höga krav på designen som inte bara ska kännas rätt idag. Med en gedigen logga för företaget har ni en symbol som kommer att vara med och cementera ert varumärke i alla medvetande.

Kontakta oss gärna idag för att få professionell hjälp med företagsloggan!

Rätt design på er företags logo

För att det ska bli rätt design måste vi beakta flera viktiga saker. Det är inte bara att se på en logga som ni gillar och göra något liknande. Det här kan vara en bra start men vi måste ta det hela lite längre för att det ska bli en logotyp som skiljer och utmärker sig.

Låt oss se på 3 viktiga steg för att nå den rätta designen…

Steg 1 – Inspiration och verklighet

En riktigt bra företags logo blir till av en blandning av kreativitet och fötterna på jorden. Vi tar en titt på vad konkurrenterna har valt och vad som fungerar bra. Det är aldrig dumt att inspireras men tanken är inte att vi ska göra något som redan finns.

En blick på det som fungerar bra handlar mer om att ha fötterna på jorden och vara medveten om vad som kan vara lämpligt. Vi ser på populära loggor inom samma bransch och frågar oss hur vi skulle kunna ta till vara på de designbitar som är riktigt smarta och bra. Och så gör vi det bättre!

Inspiration till företags logo!

Steg 2 – En företags logo som ni kan använda

När rätt design är på plats måste logotypen också anpassas för olika behov. Det betyder att vi måste vara väl medvetna om hur ni ska använda loggan. För det mesta är det bäst att använda design och teknik som fungerar bra i olika medier.

När ni får er färdiga företagslogotyp ska det vara enkelt att använda den i kommunikation online såväl som på tryckta material. Ni ska kunna använda den i färg eller svartvitt. Det ska heller inte vara några problem att ändra storleken på logotypen när det behövs.

Allt detta kräver rätt format och det är något vi tänker på från start. Vi vet att ni kommer att ställa höga krav på den färdiga produkten. Ni får de filer som krävs för allt från tryck till film på mobiltelefoner!

Steg 3 – Utvärdering och justeringar

Vi vet vad vi sysslar med men vi är också lyhörda. Redan från start kan vi hjälpa till med skisser som visar vägen. Tillsammans kan vi hitta rätt riktning och därmed snabbare nå den färdiga företagslogotypen. Er företags logo blir en symbol som ni kommer att känna en nära relation till. Den beskriver ju väl ert företag och det ni står för!

Att det kan bli lite justeringar på väg till den perfekta företagsloggan är helt normalt. Det får vi räkna med. Men det här är verkligen inte besvärligt då vi kan hålla tät kontakt och se till att utvärderingar sker då de behövs för ett slutresultat som vi alla blir riktigt nöjda med!