3 sätt att designa logga gratis

Det är fullt möjligt att designa logga gratis och du kan få din företagslogotyp utan att lägga en krona på det. Men innan du väljer ett gratisprogram för loggor eller letar upp snygg clip art i ditt textbehandlingsprogram bör du beakta om en gratis logga kommer att ge dig marknadsföringskraften som du är ute efter.

Det är viktigt att förstå att professionell design ger en helt annan kvalitet. Dessutom finns det stora risker för att en gratis logotyp kan vara ett plagiat. Så i slutändan kan det ändå vara bättre att betala för en logotyp som du kan stå för.

Vi hjälper dig gärna med en logga som du kan stå för! Klicka här för mer information.

Om du ändå känner att det blir för dyrt med en proffsig logga finns det flera sätt att designa logga gratis på. Låt oss se på några av de vanligaste…

  1. Använd en gratis logotypapplikation online

Det finns sajter online som låter dig skapa en logga gratis. De fungerar på så vis att du anger vissa värden. Det kan vara följande:

  • Företagsnamn
  • Färger, fonter och mer som finns i er företagsprofil
  • Symbol som du tycker är snygg

Baserat på den information som du matar in får du förslag. Därefter kan du välja det som du tycker passar bäst och du laddar ner filer som du sedan kan använda på olika sätt.

Fördelen med den här typen av gratis logga är att det går snabbt och att du inte måste kunna något om grafisk design för att lyckas. Nackdelen är att du inte kan göra justeringar eller ändra själva symbolen för att den ska stämma bättre överens med ditt företags profil.

  • Gör egen logga med ordbehandlingsprogram

Kända ordbehandlingsprogram som Word har clip art som är gratis att använda. Det finns en massa symboler och bilder som du kan välja från. I praktiken betyder det att du kan designa en logga gratis genom att kombinerar en gratis bild med lite text som du väljer själv.

Fördelen med detta är att du inte ens måste hitta ett program att göra logga med. Nackdelen är att det med största sannolikhet kommer att se riktigt fult ut. Folk som inte ens jobba med grafik kommer att se att du har gjort en egen logga med Word!

Det syns när din logga kommer från Word clip art!
  • Designa logga gratis med grafiska program

Det tredje alternativet är lite mer avancerat. Du kanske känner att du är rätt så bra på grafiska program. Du har lekt lite med Adobes produkter och har kanske en piratkopia av Illustrator hemma.

Genom att rita och klippa och klistra skapar du en logotyp gratis, Den får unik form och inkluderar bitar av den grafiska profil som ditt företag håller sig till. Kanske blir det riktigt snyggt, särskilt om du har god känsla för design.

Fördelen med att designa logga gratis på detta vis är att du kan uppleva att det är roligt. Dessutom kanske du tycker att det känns bra att få full kontroll över processen. Men nackdelen är uppenbar. Det här är tidskrävande och du har antagligen inte kunskapen som krävs för justeringar som gör att loggan ser riktigt proffsig ut.

Om din tid är dyrbar är det mycket bättre att få en professionell logga designad till ett mycket vettigt pris!