Som vi tidigare har skrivit om är loggans viktigaste beståndsdel inte färgen, utan det är symbolen och teckensnittet som är grunden till en logga. Det är betydligt vanligare att byta färg på loggan än att helt enkelt byta symbol. Därför bör en logodesigner fokusera på att i första hand skapa en logotype med transparent bakgrund. Fungerar inte loggan med en transparent bakgrund så är det klokt att gå tillbaka till ruta ett igen, själva grunddesignen.
Integrera loggan
Med en genomtänkt logotype kommer du kunna att integrera din logga så att den passar in under många olika sammanhang. Om loggans identitet inte sitter i färgen kommer du t.ex. kunna göra årstidsbaserade logotyper. Du kommer också kunna integrera din logga enklare på olika materialval och det kommer bli betydligt lättare att skala om loggan till lämplig storlek.
Att integrera loggan
Behöver ni hjälp med själva integreringsarbetet går det utmärkt att vända er till oss på www.logokompaniet.se. Vi har år av erfarenhet och har jobbat med mängder av olika formspråk. Vi besitter kunskaper inom området logodesign och har fingertoppskänsla när det kommer till själva handverket. Det absolut vanligaste programmet som används av logodesigners är Illustrator. Det är ett mycket kraftigt verktyg. Det sägs att ingen någonsin kommer kunna behärska Illustrator till fullo och vi är ödmjukt medvetna om programmets kapacitet. Men vi skulle ändå vilja säga att det är inte många som slår oss på fingrarna när det kommer till själva handverket, att designa loggor. Med hjälp av Illustrator kommer vi kunna intregrera din logga till olika miljöer till vad som nästan kan räknas som perfektion.
Exempel på en integrerad logga
Här kommer ett bildexempel på vad vi kan åstadkomma med din logotype. Säg att du vill skapa en illustrationsbild med din logga på ett stycke läder. Har du en transparent logga går det alldeles utmärkt att klippa in din logga på önskad inspirationsbild. Sen tillkommer det bildredigering för att få loggan att smälta in ordentligt.
Se följande exempel:
Här ser du först loggan inklistrad på ett stycke läder.
Loggan är på plats men den ser fortfarande inklistrad ut. Pixlarna är inte alls integrerade utan det fattas fortfarande en del arbete för att få loggan att synkronisera med lädret.
Här ser ni det slutgiltliga resultatet.
Nu smälter loggan ihop med lädret och med hjälp utav Illustrator och Photoshop har nu loggan kunnat placeras i en helt ny miljö.
För fler tips, besök vår hemsida www.logokompaniet.se. Där hittar du flera spännande lösningar och professionala logodesigners.